Om någon loggar in på min iCloud, vad kan hen se?

Användarproblem
”Hej, jag undrade om någon annan har upplevt liknande idag på min iPad Pro. Jag fick ett popup-fönster som sa att någon försökte logga in på mitt iCloud-konto. Om någon loggar in på mitt iCloud-konto, vad kan de säga?”
Om du delar ditt iCloud-konto med någon som behöver köpa en app från App Store kan du vara rädd att personen som äger ditt Apple-ID kommer att se sekretessen för all information som sparats i iCloud. Sedan uppstår problemet: "Om någon loggar in på min iCloud, vad kan de se?". Läs vidare för att hitta svaret på den frågan.
![Om någon loggar in på min iCloud, vad kan de se? [Uppdatering 2021]](https://www.getappsolution.com/images/20211022_617302b30ec63.webp)
Om någon loggar in på min iCloud, vad kan de se?
Innehållet nedan kommer att ses om någon loggar in på din iCloud med dina iCloud-inloggningsuppgifter.
Foton: När alternativet "iCloud-bilder" är aktiverat sparas iPhone-bilderna i iCloud och uppdateras regelbundet. Alla som loggar in på ditt iCloud-konto kommer att se alla sparade bilder.
Kontakter: Apple gör det också möjligt för användare att komma åt kontakter på iCloud. Efter att ha loggat in på iCloud-kontot kan personen helt enkelt se kontakterna som sparats i iCloud genom att trycka på alternativet Kontakter.
Post: Dina e-postmeddelanden kan också nås på iCloud av någon som äger ditt iCloud-konto och lösenord. Det personen behöver göra är att klicka på alternativet E-post i sidofältet för att se e-postmeddelandet när han eller hon har loggat in på iCloud-kontot.
Spåra iPhones platshistorik: Om din iPhone tappas bort eller blir stulen kan du välja "Hitta min iPhone" för att hitta den förlorade iPhonen. All platshistorik för din iPhone kommer att spåras när "Hitta min iPhone" är aktiverat. Det vill säga, om någon loggar in på din iCloud kommer hen att se dina rörelser under den senaste veckan eller månaden. Vad värre är, dina iPhone-data kan också raderas på distans om personen klickar på alternativet "Radera enhet" efter att ha loggat in på iCloud.
iMessage: Vanligtvis kommer dina iMessages inte att nås om någon loggar in på ditt Apple-ID om inte Apple-ID:t är inloggat på samma Apple-enhet.
Alla iMessages som skickats eller mottagits via ditt Apple-ID tidigare eller i framtiden kommer att visas på en annan enhet som använder samma Apple-ID. Vad som är värre är att de också kan skicka iMessages i ditt namn.
Jämfört med iMessage är SMS/MMS mycket säkrare. Dessa vanliga testmeddelanden kommer inte att visas om du inte aktiverar vidarebefordran av textmeddelanden på din enhet.
Nyckelring, anteckningar, kalender, dokument och andra iCloud-inställningar: Förutom den data vi listade ovan kan även annan data som sparats i iCloud, såsom kalender, dokument, anteckningar, presentationer skapade med Keynote online, kalkylblad skapade med Numbers online och påminnelser, ses av någon som loggar in på din iCloud. Denna data kan ses både på iOS-enheter och på webben.
Det knepigaste är att personen som loggar in på ditt iCloud-konto också kan ha tillgång till nyckelringen. Det vill säga, alla konton som lagras i Apple-ID:t kommer att avslöjas.
Vad du inte vill missa med iCloud-konto
Får vi ett meddelande när någon loggar in på mitt iCloud-konto?
Ingen kan logga in på ditt iCloud-konto om de inte känner till din Apple-ID-information. Om du har aktiverat tvåfaktorsautentisering kommer inloggningen inte att auktoriseras om de inte har åtkomst till din betrodda enhet.
Om någon loggar in på ditt iCloud-konto på en annan enhet som inte är betrodd får du ett meddelande om att en okänd enhet försöker logga in på ditt iCloud-konto.
Hur kan jag se var mitt Apple-ID används?
Att se var Apple-ID:t används beror på vilken enhet det är.
Om iCloud-kontot är inloggat på en iPhone eller iPad:
- Gå till Inställningar och klicka på ditt namn.
- Scrolla ner och klicka på varje enhet för att se detaljerna.
Om iCloud-kontot är inloggat i Windows:
- Ladda ner och öppna iCloud för Windows på din Windows-dator.
- Klicka på "Kontouppgifter" i det nedre vänstra hörnet och tryck på Apple-ID.
- Tryck på varje enhet för att se detaljerna.
Om iCloud-kontot är inloggat på Mac:
- Klicka på Apple-menyn i det övre vänstra hörnet och klicka på "Systeminställningar".
- Klicka på iCloud och "Kontouppgifter" så visas fönstret iCloud-detaljer.
- Klicka på "Enheter" så ser du de enheter som är länkade till iCloud-kontot.
Ta bort iPhone helt från iCloud/Apple ID-konto
För att förhindra att någon ser mer data från din iCloud kan du lika gärna koppla bort din enhet från iCloud-kontot med de tre metoderna nedan:
På en iPhone/iPad
Det är omöjligt att ta bort iPhonen från iCloud-kontot på själva enheten; du måste ta bort den på en annan iPhone eller iPad.
- Klicka på Inställningar och iCloud-alternativet som finns högst upp i inställningsgränssnittet.
- iCloud-informationen listas på höger sida. Välj den iOS-enhet du vill ta bort från iCloud-kontot och klicka på "Ta bort från konto".
![Om någon loggar in på min iCloud, vad kan de se? [Uppdatering 2021]](https://www.getappsolution.com/images/20211022_617302b32057f.webp)
Den valda enheten kommer snart att tas bort från ditt iCloud-konto.
På en Mac-dator
- Öppna din Mac-dator och klicka på Apple-ikonen i det övre vänstra hörnet för att öppna menyn och välj "Systeminställningar" för att öppna skärmen Systeminställningar.
- Klicka på ”iCloud” för att öppna iCloud-inställningarna. Markera alternativet ”Kontouppgifter” så visas iCloud-kontoinformationen. (Om tvåfaktorsautentisering är aktiverad måste du ange autentiseringskoden som skickats till dig.)
- Klicka på alternativet ”Enheter” så visas alla enheter som är anslutna till iCloud-kontot. Markera enheten och klicka på ”Ta bort från konto” för att ta bort enheten.
![Om någon loggar in på min iCloud, vad kan de se? [Uppdatering 2021]](https://www.getappsolution.com/images/20211022_617302b333671.webp)
Dina privata uppgifter kommer att ses och stjälas när någon loggar in på ditt iCloud-konto. Om du upptäcker att ditt iCloud-konto har ockuperats av någon är det bästa för dig att ta bort enheten från iCloud-kontot. Den här artikeln erbjuder två olika alternativ för det. Du kan också ta bort Apple-ID från den enheten utan att ange lösenordet med hjälp av det rekommenderade verktyget: iPhone-lösenkodsupplåsare .
Gratis nedladdning Gratis nedladdning
Hur användbart var det här inlägget?
Klicka på en stjärna för att betygsätta den!
Genomsnittligt betyg / 5. Rösträkning:




